Werkwijze

U heeft een verwijzing via uw huisarts, specialist of bedrijfsarts gekregen of u heeft op eigen initiatief besloten dat oefentherapie bij u past. U kunt zich telefonisch, per e-mail of persoonlijk aanmelden en dan maak ik een afspraak met u.
 

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak worden alle noodzakelijke gegevens genoteerd. Daarom is het van belang dat u bij de eerste afspraak meeneemt:

 

   Een geldig legitimatiebewijs

•   De pas van de zorgverzekeraar

•   Bij verwijzing, de verwijsbrief

 

Vervolgens vindt er een gesprek plaats over uw klachten en de invloed van de klachten op uw dagelijks leven. Daarna volgt een uitgebreid houding- en bewegingsonderzoek. 
De behandeling is echter nooit alleen op de aandoening of de klacht gericht, maar op het gehele lichaam en op al uw dagelijkse bezigheden. Tijdens de behandeling krijgt u houding- en beweegadviezen welke ondersteund worden door oefeningen. De oefeningen kunnen afhankelijk van uw hulpvraag en klachten bestaan uit bijvoorbeeld het verbeteren van beweeglijkheid, spierkracht, stabilisatie, spierspanning, coördinatie en ademhalingen of ontspanning.  
 

Oefentherapie Mensendieck is een 'doe-het-zelf therapie'. Er wordt van u een actieve deelname gevraagd. Dit is van belang is voor het welslagen van de behandeling. U leert begrijpen, zien en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd. Met de geleerde kennis en vaardigheden leert u hoe u adequaat op uw klachten kunt reageren, zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkeren.
 
 

 Online aanmelden

 
Klik hier voor het formulier
of bel 06-54621780

 

 Cliëntenlogin

 Klik hier om in te loggen
 

 

 Vragen?


Klik hier voor het online formulier
of bel 06-54621780

 

   Aangesloten bij